Thomas blogt Eindhoven Airport

Thomas blogt Eindhoven Airport

vrijdag 6 maart 2015

Betere bereikbaarheid Eindhoven Airport en ontsluiting nieuwe bedrijven definitief!

Eindhoven gaat aan de westzijde van de stad een nieuwe verkeersroute realiseren, in samenwerking met Best, Oirschot, Eindhoven Airport en het bedrijfsleven. Deze 'Challenge-ontsluiting' moet deels over bestaande wegen lopen die worden opgewaardeerd en deels over een nieuw aan te leggen parallelweg langs het Beatrixkanaal.


Eindhoven en haar partners werken al jaren aan een 'bypass'-plan, maar nu zijn ze er definitief uit. Samen met Best en Oirschot laat Eindhoven een Milieu

Effect Rapportage maken, die eind dit jaar aan de gemeenteraden wordt voorgelegd.
Het plan moet tussen 2017 en 2020 worden gerealiseerd.

Doel is enerzijds het ontsluiten van de toekomstige Brainport Industries Campus (BIC) in de 'oksel' van knooppunt Batadorp en het bedrijventerrein Westfields en anderzijds het verbeteren van de bereikbaarheid van Eindhoven Airport en het Goederen Distributiecentrum (GDC) Acht. Op langere termijn behoort ook de realisatie van een hoogwaardige busverbinding tot de plannen.

De Challengevariant kost in totaal 90 miljoen euro. De dekking is bijna rond. Voor mei denkt de gemeente Eindhoven vast te leggen hoe de kosten worden verdeeld tussen Eindhoven, rijk, provincie, (voormalig) SRE, bedrijfsleven (waaronder Eindhoven Airport) en Best en Oirschot.
©Einhovens Dagblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten